MUSİAD Vizyoner’21 Düzenlendi

MUSİAD Vizyoner’21 Düzenlendi

Gerçekleştirilen etkinlikte, TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Vizyoner İcra Kurulu Başkanı ve CEO’muz Erkan Gül MÜSİAD Vizyoner’21 açılış konuşmalarını yaptılar.

“Fark Et” temasıyla düzenlenen MÜSİAD Vizyoner’21’de açılış konuşmasını gerçekleştiren T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,

Hiçbir döviz kuru, Türkiye ekonomisinin iktisadi gerçekliğinden daha güçlü değildir. Türkiye ekonomisinin geldiği seviyeyi, sahip olduğu kapasiteyi, herkesten daha çok iş insanlarımızın bilmesi gerek. Sağ olsun, MÜSİAD bunu bilerek konuştu, konuşmaya da devam ediyor. İşte geçtiğimiz gün Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği yeni enstrümanlar ve ekonomik manifesto sonucunda piyasalarda yaşanan Türk lirası lehine gelişmeleri hep birlikte izliyoruz. Türkiye’de fabrika açılmıyor, üretim yapılmıyor, istihdam olmuyor diye alenen yalan söyleyenlerin, bu yeni finansal araçlara da bin bir türlü kulp bulmasına şaşırıyor muyuz? Elbette şaşırmıyoruz. Ama biz bunlara aldırış etmeyeceğiz. İşimize bakacağız. Temel önceliğimiz, kurda ve fiyatlarda istikrarı sağlamak.

şeklinde konuştu.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Vizyoner’21’in açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında yeşil dönüşümün önemine değindi ve şöyle konuştu:

Araştırmalara göre, dünyada ortalama sıcaklık 1880’den bu yana 1° santigrattan biraz daha fazla arttı. Isınmanın üçte ikisi 1975’ten beri, her 10 yılda kabaca 0,15 ilâ 0,20°C oranında gerçekleşti. 2021 ise, ısı ölçümlerinin yapıldığı tarihten bu yana en yüksek sıcaklıkların yaşandığı yıl oldu. Dünyanın koca bir seraya dönüşmesine sadece 2°C kaldı. Yeşil dönüşüm, yaklaşan tehlikeye karşı çözümün en önemli parçası… AB, bu kapsamda Sınırda Karbon Düzenlemesi ve Sınırda Karbon Vergisi takvimini açıkladı. Teknolojik dönüşüm ve ekonomik büyümede de yeni bir yol arayışı var. AB tarafından gündeme getirilen ‘Yeşil Mutabakat’ bu teknolojik dönüşüm ve ekonomik büyümeyi tetikleyici, kapsamlı bir araç olarak görülüyor. AB yeşil teknolojileri küresel çapta kendisine rekabet avantajı sağlayabileceği bir alan olarak görüyor. OECD verilerine göre son 10 yılda AB’nin yeşil tekno – loji patentleri içindeki payı yüzde 25’lerde… ABD ve Japonya’nın toplam payı ise yüzde 50 civarında. Onları Almanya izliyor. Çin, Almanya’ya yetişmek üzere. Son 10 yılda Çin’in payı yüzde 3’lerden yüzde 10’ların üzerine çıktı. Ne yazık ki, Türkiye’nin yeşil teknoloji patentlerinden aldığı pay henüz binde 3 oranında. Elbette aldığımız payda artış eğilimi var. Ancak oldukça geride olduğumuz çok açık… Dolayısıyla bizim çok hızlı bir çalışmanın içinde bulunmamız gerekiyor.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı;

Ne yazık ki ülkemiz günden güne 4 mevsim olma özelliğini kaybediyor, İstanbul’un ortasında hortum çıkabiliyor ya da Antalya’ya görülmemiş bir şekilde kar düşebiliyor kısacası iklimler değişiyor, küresel ısınma hayatımızı etkiliyor.

Danışma Kurulu’nda Türkiye’nin saygın akademisyenlerinden Prof. Dr. Kerem Alkin, Dr. Sohbet Karbuz, Prof. Dr. İsmail Ekmekçi ve Dr. Cihad Terzioğlu‘nun yer aldığını belirten MÜSİAD Genel Başkanı MahmutAsmalı, Vizyoner’21’de şöyle konuştu: “Ne yazık ki ülkemiz günden güne 4 mevsim olma özelliğini kaybediyor, İstanbul’un ortasında hortum çıkabiliyor ya daAntalya’ya görülmemiş bir şekilde kar düşebiliyor. Kısacası iklimler değişiyor, küresel ısınma hayatımızı etkiliyor. MÜSİAD yaratılmış her canlının kaliteli ve adil yaşam hakkı olduğuna, dünya ikliminin geleceğinin birkaç ülkenin menfaatinden daha önemli olduğuna inanır. İlkeleri ve inancı gereği insanlığa emanet olan dünyayı korumak için her türlü adımı atacağını, dünyadaki sessiz çoğunluğun sesi olabilmek için uluslararası boyuttaki tüm gücünü kullanacağını beyan eder. MÜSİAD, küresel ortalama yüzey sıcaklığının +1,5°C ile sınırlanmasını planlayan küresel iklim değişikliği politikasını tüm dünya ülkelerine adaletli ve eşit uygulanarak sürdürülebilir bir geleceğe geçiş sağlaması şartıyla destek vermektedir. 11.000’ in üzerindeki üyesini bu sürece hazırlamak ve Türkiye’nin iklim politikasında rol üstlenmek için aşağıdaki konu başlıklarındaki dönüşüme öncü olacağını beyan eder.” Dünyanın korunması, tüm dünya çocuklarının hakkı olan iklim dengesinin sağlanması için ortak paydası insanlığa fayda üretmek olan herkes ile görüşmeye, işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getiren Asmalı, iş dünyasına “Gelin sorumluluklarımızı bilerek ema-nete sahip çıkalım” dedi.

Asmalı, Vizyoner 21’de MÜSİAD’IN iklim manifestosunu açıkladı ve ortak paydası insanlığa fayda üretmek olan herkes ile görüşmeye, iş birliği yapmaya ve gücünü birleştirmeye hazır olduğunu söyledi.

MÜSİAD Vizyoner’21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül, zirvenin açılışında yaptığı konuşmasında fark etmenin önemine değinerek şöyle dedi:

Geçmişten aldığımız tecrübeler ile bugünü daha iyi inşa etmeye çalışırken, yarınlarımız için de vizyon katan değerler oluşturmak istiyoruz. Bu nedenle Vizyoner’21 Zirvesi’nde dijitali, iklimi, girişimi ve dönüşümü fark et diyoruz. Bildiğiniz üzere iklimler değişiyor, şehirler su altında kalma riski ile karşı karşıya… Hayvanların nesli tükeniyor… İklimsel kriz artık kendini çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Bugün şüphesiz ekonomik, politik, kültürel ve sosyal düzeye yayılan mevcut çok boyutlu krizin en önemli kısmını da iklim krizi oluşturuyor. Paris İklim Anlaşması ile Sanayi Devriminden bu yana artan küresel ısınma için +1,5 derece sınır kabul edildi. Sera gazları salımı, küresel ısınmayı artırmaktadır ve bu durum iklim krizidir. Dünyada ilk kez bir kadına hastalık sebebi “iklim değişikliği” tanısı konuldu. Dünya Sağlık Örgütü iklim değişikliği sebebiyle yılda 150 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini tahmin ediyor. Kısacası değerli misafirler hepimizin İklimi Fark Etmesi gerekiyor. Dünya çapında artan iklim felaketlerini fark ediyoruz ama eyleme ne kadar geçiyoruz?

Konuşmasında Start-Up’ların gelecek için son derece önemli olduğunu belirten Gül, Vizyoner’21’de StartUp Exchange Sahnesi’nin de yer aldığının altını çizdi.

Etkinlikte ayrıca, TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Varank olmak üzere Vizyoner’21 katılımcılarının hepsine kendilerine özel tasarlanan NFT eserlerin tabloları hediye edildi.

Kategori: Genel
Etiketler: , ,

Bunlar ilgini çekebilir

Önceki yazı
Asist 4.0 Kurumsallaşma ve 2020-21 Değerlendirme 2021-22 Planlama toplantılarımız
Sonraki yazı
Asist BT TOBB 100 Listesinde